Qui som al Centre Excursionista de Caldes de Montbui

Història

L’actual Centre Excursionista de Caldes de Montbui funciona des de finals de l’any 2005. No obstant tenim una llarga història darrera nostre que comença a mitjans de l’any 1926.

Logo CECMO antic

Va ser llavors quan es va crear el primer centre, anomenat Centro Excursionista Caldense, que va funcionar fins al començament de la Guerra Civil Espanyola l’any 1936, amb un nombre de socis que oscil·lava entre els 120 i els 140 socis, tot plegat bastant ben documentat gràcies a la informació que podem extreure del butlletí que periodicament anaven publicant.

Després dels anys obscurs de la post-guerra segurament la necesitat que tenia el jovent de la població, i també dels que no eren tant jovent, de relacionar-se entre ells i escapar d’aquell encotillament, van trobar en l’excursionisme una excusa perfecta per aconseguir aquestes necesitats. Sota el paraigües de l’anomenat “cau” i de les “colònies” de la parròquia de Santa Maria es va mantenir viu l’esperit excursionista a Caldes.

Tot i que aquestes associacions mantenen una relació molt directe amb l’excursionisme, a Caldes no hi trobem de nou un Centre Excursionista fins a l’any 1998 quan es crea el Centre Excursionista de Caldes de Montbui. Fins llavors les ànsies per estar en contacte amb la muntanya o bé es satisfeien a nivell particular o a través de petites entitats com ara “La Colla” o els “Amics del Sender”. Aquest primer intent per reconduir i concentrar les activitats de muntanya en una entitat va tenir, per diferents raons que no entrem a valorar, una vida bastant curta, ja que cap a l’any 2001 es van deixar de fer activitats a través d’aquest centre… però…

Cap a mitjans de l’any 2005 comencem a trobar-nos més o menys periòdicament un seguit de persones, totes elles vinculades d’una forma o altra a la muntanya, per tal d’intentar aprofitar aquesta feina que ja estava engedada i tornar a fer renéixer quelcom que pensem que fa molt de temps que Caldes havia de tenir i necesitava tenir.

I és aprenent sobre la marxa, o preguntant a gent ficada ja en aquest món, que decidim emprendre aquesta tasca, i aquell petit nucli de 7 o 8 persones de les primeres reunions va anar augmentant, i una mica entre tots aconseguim fer la inauguració del nou Centre Excursionista de Caldes de Montbui (CECMO) el dia 18 de novembre de 2005, amb una sala de plens de l’Ajuntament plena a vessar de gent. Tanmateix ja estàvem treballant perquè això no fos només façana i teniem molt clar que el nostre objectiu era obrir-nos a la població per tal d’oferir un seguit d’activitats a l’abast de molta gent. I aquí ens teniu, amb un Butlletí que es publica cada dos mesos, una pàgina web on podeu trobar tota la informació relacionada amb el Centre i un munt de ganes de disfrutar amb la gent fent el què ens agrada : EL MUNTANYISME.

Qui som?

La junta actual del CECMO la formem:

President
Francesc Puig Lucas

Secretari
Joan Soler Fàbrega

Tresorer
Ramon Mata Pelegrí

Vocals
Jordi Canut Margalef
Núria Carnicero Campmany
Miquel Conejos Clapés
Jaume Francisco Ramon

Estem a la vostra disposició per a qualsevol suggeriment, queixa o consulta que ens vulgueu adreçar.