Via Bàlsam del Tigre (190m, 6a+) Oliana, Paret Bucòlica

Ja des de la carretera ens adonem que anem cap a un paradís de l’escalada, sota la paret Bucòlica ens sentim simplement sota un dels innombrables gegants caòticament escampats per la vall. Potser per aquesta raó ens despistem i comencem per una via diferent a la que buscàvem.

Comencem uns 50 metres a l’esquerra de la nostra via. Al acabar el primer llarg ens adonem de l’error, de fet la dificultat d’aquest llarg (6a) ens feia pensar que o bé la via estava infragraduada o bé que anem errats. Així doncs, revisant la foto ens adonem que som a l’alçada de la segona reunió però a uns 50 metres de flanqueig. Després d’un moment de dubte decidim provar el flanqueig, ens sembla que segueix un relleix sense massa dificultats. Així és, ens reenganxem a la via havent-nos perdut els dos primers llargs, que les ressenyes descriuen com els millors. Llàstima!

El tercer llarg comença per una placa fissurada i d’aparença trencadissa per continuar per una placa de V/V+ per gaudir l’escalada. Aquest acaba en un relleix que ens fa tornar a dubtar, hi ha tres reunions no massa separades, dues candidates a ser la nostra via. A vista ens sembla que tant una com l’altra la podem fer, així que seguim per la primera que hem trobat. Avui tenim bona vista i es deixa fer, això sí, és un llarg curt i entortolligat (V+).

El cinquè llarg té el pas clau de la via, un sostret de 6a+ ben protegit, que acabem superant en artificial després d’un parell d’intents en lliure. El pas és curt i a partir d’aquí ja comença la sortida de la via, la seva principal dificultat rau en no llançar pedres al company de sota.

Últimes novetats