Enfilada 2015


viesAquest primer cap de setmana de setembre s’ha celebrat al refugi i les mítiques Agulles d’Amitges l’Enfilada, una trobada d’escaladors. L’objectiu era ben simple: escalar, cadascú al seu ritme i al nivell que es volgués (i pogués!). Els dos socis que hi vam anar vam poder constatar que a més, representa un punt de trobada entre amics escaladors pirinencs que fan de l’Enfilada una mena de reunió anual, una tornada a casa.

Nosaltres hi vam escalar dues vies i mitja: la Martí Busquets (160m, V+) i els dos primers llargs de l’entrada directa a la via Giraud (V) el dissabte, i el Gran Diedre (160m, IV+) diumenge. L’escalada d’Amitges se’ns fa estranya: llargs diedres sostinguts en dificultat que demanen d’una tècnica ben depurada, fissures en bavaresa, molta adherència, bolets de roca i un grau més que “apretat”. “Els quintos d’Amitges fan suar ehh!”, ens deia algú molt més bregat que nosaltres… I molta aventura: expansions tan sols a les reunions, algun clau car de veure als llargs i un entorn immillorable. Aquest cap de setmana desenes de cordades pugen i baixen la vintena de vies que travessen les parets de les agulles, des de IV grau fins a 7è en lliure, només aptes per alguns bous que corren per allà! La gent del refugi s’ha encarregat de preparar un avituallament a peu de vies, a part de deixar corda fixa instal·lada per als ràpels, fantàstic!

De tornada al refugi ens adonem que aquest cap de setmana és diferent: tots els que hi som allotjats som escaladors. Enmig de la paella del sopar només se sent a parlar de vies, material, tècniques… en un volum que va augmentant a mesura que el vi i el moscatell van baixant! Havent sopat, es projecta el documental de l’escalada de via Panaroma pels Marin, i el català Francisco Rey en viu ens presenta el documental que van fer escalant una de les vies en granit més espectaculars en un dels entorns més bèsties del planeta: Eternal Flame a les Torres del Trango. Ens adonem que estem compartint el sopar amb alguns dels millors escaladors alpins del nostre país. Una altra mostra de la singularitat del cap de setmana és que la música i els crits duren fins les 2.30h!

En definitiva, l’Enfilada ha resultat ser una bona excusa per pujar a les Agulles d’Amitges i compartir escalades, experiències i bromes amb altres incondicionals del terreny d’aventura. Cal dir que no és el millor moment per una escalada solitària, però hi ha molts caps de setmana per a això!

Últimes novetats