27 de febrer. 15a etapa del GR-7. Tivissa – Tivissa

Com que l’etapa d’avui, que ens portava des de Tivissa fins a Rasquera, te una segona part molt monòtona, i en canvi la primera meitat del recorregut hi trobem dues opcions prou interessants, creiem més adient fer una circular amb sortida i arribada a Tivissa, i aprofitar per passar per davant de les coves de Vilella, declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO, i per les que el GR7 no hi passava .

Sortim de Tivissa per enfilar-nos cap a l’ermita de Sant Blai, emboscat enmig de grans xipressos, i seguirem pujant encara una mica més fins arribar a una bifurcació de pistes. Deixem el GR7 que acabaria de pujar fins al Coll de Maula, per seguir per la pista per on anava antigament el GR7. Al Collet dels Clots agafem un corriol que ens portarà fins al peu de les Coves de Vilella, amb restes de pintures rupestres, que ens haurem d’imaginar més que veure, ja que per poder-les preservar tenen l’accés restringint. Per un corriol arribarem fins al peu del Mas de Biscorn, on retrobarem l’actual recorregut del GR-7 i que és el que farem servir per retornar cap a Tivissa, pel Barranc de Pena Roja cap al Coll de Maula i baixant fins a Tivissa pel Camí dels Burgans.

Ermita de Sant Blai

Trasllat en autocar fins al Tivissa, no està previst parar pel camí.

Obligatori portar mascareta durant tot el viatge.

Sortida: a les 6:30 del matí de l’aparcament del Caprabo al costat de la benzinera.

Desnivell acumulat: +580 / -580 m.

Distància del recorregut: 17,5 quilòmetres.

Dificultat: Fàcil. Apta per a persones acostumades a caminar i amb suficient forma física per realitzar la distància i desnivell esmentat.

Horari: 5-6 hores

Cal portar esmorzar i dinar, aigua, protecció per al sol (gorra o barret, crema solar, etc) calçat adient, roba adequada a les temperatures i el temps previst, impermeable o paravent.

També cal portar calçat de recanvi, per tal de no embrutar l’autocar en cas que trobem fang o aigua.

Les parades que es facin durant el recorregut serviran per menjar alguna cosa i no seran gaire llargues.

El CECMO es reserva el dret de fer els canvis que cregui convenients en funció del desenvolupament de l’etapa, en cas de previsió de mal temps la sortida s’ajornarà a una nova data.

Preus:
20 euros per als socis i 25 euros per als no socis.

No s’acceptaran pagaments el mateix dia de la sortida.
Un cop pagat l’import no serà retornat a qui no assisteixi a la sortida sense causa justificada.

Per a una bona gestió del nombre de participants cal fer el pagament anticipat en efectiu al Centre o per transferència al nostre compte de la Caixa: ES14 2100 0076 4802 0044 4382 fins el dijous 24 de febrer, indicant el nom i el nombre de places que s’abonen, preguem que ho confirmeu també mitjançant el correu electrònic.

No podem garantir que el dia de la sortida quedin places lliures a l’autocar, reserveu amb temps.

Llicència: Tipus A

És obligatori estar federat, si no ho esteu el CECMO us tramitarà una assegurança temporal per 5 euros.

Per poder disposar de l’assegurança temporal cal que us inscriviu a l’activitat com a màxim el dijous 24 de novembre, si veniu el mateix dia de la sortida sense haver-vos inscrit, no podem tramitar l’assegurança i per tant no podreu participar-hi.

Contacte: Ramon Mata  i Cesc Puig

Per a informació més detallada podeu venir al CECMO els dijous de 8 a 9 del vespre.

Últimes novetats