Diumenge, Gener 23, 2022

Cerca al lloc


11 de desembre. Matinal al Santuari de Bellmunt (1.248 m)

Caminada circular que recorre la Serra de Bellmunt fins al seu punt culminant on hi ha el Santuari de Bellmunt, des d’on, si el dia acompanya, hi ha vistes cap al Puigmal, el Pedraforca i la serra de Queralt, el Puigsacalm i els relleus del Collsacabra i el massís del Montseny.

El Santuari de Bellmunt

Hora de trobada: 7 h de l’aparcament del Caprabo al costat de la benzinera per anar amb vehicles particulars fins a Oris-Saderra.

Breu descripció de la ruta:
Aparcament (590 m), agafem un primer tram asfaltat d’uns 300 mts per desviar-nos a l’esquerra i agafar una pista que ens ha de pujar fins la cota 700, on la deixem i iniciem tram de corriol per anar a buscar la carena de l’Empriu i coronar la Punta Reia (952 m). Continuarem crestejant amb bones vistes i algun pas fàcil, però que potser ens farà falta ajudar-nos de les mans per superar-lo amb tranquilitat, i així arribar al Coll de les Gargantes (917m).

Enfilarem pujada per la Serra Grenyada fins al Santuari de Bellmunt del S-XIII punt més alt de la sortida amb 1.248 m. Aquí trobarem aigua.
Retornarem per la cara obaga de la muntanya fins al Coll  de les Gargantes on hem passat abans i començarem un descens fins al Torrent de Saderra (698 m) que resseguirem fins l’ermita de Sant Marcel del S.XI.  Deu minuts més i estarem al cotxe de nou.


Breu descripció de la ruta:
Aparcament (590 m), agafem un primer tram asfaltat d’uns 300 mts per desviar-nos a l’esquerra i agafar una pista que ens ha de pujar fins la cota 700, on la deixem i iniciem tram de corriol per anar a buscar la carena de l’Empriu i coronar la Punta Reia (952 m). Continuarem crestejant amb bones vistes i algun pas fàcil, però que potser ens farà falta ajudar-nos de les mans per superar-lo amb tranquilitat, i així arribar al Coll de les Gargantes (917m).

Enfilarem pujada per la Serra Grenyada fins al Santuari de Bellmunt del S-XIII punt més alt de la sortida amb 1.248 m. Aquí trobarem aigua.
Retornarem per la cara obaga de la muntanya fins al Coll  de les Gargantes on hem passat abans i començarem un descens fins al Torrent de Saderra (698 m) que resseguirem fins l’ermita de Sant Marcel del S.XI.  Deu minuts més i estarem al cotxe de nou.

La previsió horaria és:
7.00 aparcament Caprabo
8.15 Inici recorregut
13.15 Cotxes
14.30 Caldes

Desnivell: +750 / -750 m

Distància: 15 km

Dificultat: Mitjana. Apte per persones acostumades a caminar i amb suficient forma física per realitzar la distància i desnivell esmentat.

Temps de marxa: 5 h amb parades.

Cal portar: esmorzar, aigua i beguda suficient, roba adient a les temperatures previstes, gorra i crema solar. Paravent i calçat adequat. Mascareta i gel hidroalcohólic.

Per a la seguretat de tots preguem la vostra col·laboració per a respectar les mesures anti COVID-19.

Cal confirmar assistència i si podeu portar cotxe

En funció de la previsió meteorològica el CECMO es reserva el dret de variar l’itinerari o suspendre la sortida.

Les despeses es repartiran entre els ocupants de cada cotxe.

Llicència: Tipus A

Es obligatori estar federat, si no ho esteu el CECMO us tramitarà una assegurança temporal per 5 €.

Per poder disposar de l’assegurança temporal cal que us inscriviu a l’activitat com a màxim el dijous 9 de desembre, si veniu el mateix dia de la sortida sense haver-vos inscrit, no podem tramitar l’assegurança i per tant no podreu participar-hi. 

Contacte: Francesc Puig

Si ho vols compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email